İçeriğe atla

Bentonit Kil Nedir? Faydaları Nelerdir?

26 Apr 2024
bentonit kil nedir

Bentonit kili, vücudunuzdaki toksinleri ve bakterileri temizleyen volkanik bir kil türüdür. Bentonit kilinin birçok sağlık faydası bulunmaktadır. Doğal içeriği sayesinde hastalıklara karşı daha dirençli olmanıza yardımcı olabilirsiniz. Detoks etkisi sayesinde vücudunuzu arındırarak pürüzsüz bir cilde kavuşmayı destekler. Bentonit kilinin içerdiği mineraller ve elementler, cildi besleyip yenilerken aynı zamanda sivilceleri ve diğer cilt sorunlarını da tedavi edebilir. Herhangi bir yan etkisi olmayan bentonit kilinin düzenli kullanımıyla cilt sağlığınızı koruyabilir ve cildinizi gençleştirebilirsiniz. Sağlık için doğal ve etkili bir çözüm arıyorsanız, bentonit kilini denemek sizin için doğru seçim olabilir. 


Bentonit Kili Nedir?

Bentonit kili, volkanlardan alınan külden oluşan bir üründür. Kil güneşte kurutulur, süzülür ve daha sonra ticari olarak yüz kili maskeleri, merhemler, macunlar, saç bakımları gibi çeşitlerde satılır. Bentonit kili su ile karıştırıldığında kalın bir macun oluşturur ve emici bir alüminyum fillosilikat kilidir.

BC'nin en büyük kaynağı olan Bentonit, Montana, Fort Benton'da birçok yanardağ bulunan bir alandan gelmektedir. Bentonit kili, sağlık açısından faydalı olarak eski zamanlardan beri kullanılmaktadır. Orta Afrika, Avustralya gibi bölgelerde yaşayan geleneksel toplumların volkanik killeri yüzyıllardır çeşitli yöntemlerle kullanıldığı belirtilmektedir.

Bentonit kili, cilt bakımı ve sağlık alanlarında oldukça tercih edilen bir ürün haline gelmiştir. Doğal kaynaklı bu kil, ciltteki yağları emerek gözenekleri temizler ve cildi arındırır. Ayrıca anti-enflamatuar özelliklere sahip olduğu bilinmektedir. 


Bentonit Kili Faydaları Nelerdir?

Bentonit kili, mineraller açısından zengin bir içeriğe sahip olması nedeniyle cildi en iyi destekleyen bir madde olarak tanınır. Sıkça kullanılan maskeler, ciltte detoks etkisi sağlayarak doğal peeling etkisiyle birlikte aydınlık, eşit ve pürüzsüz bir görünüm sunar. Bentonit kili içeren maskeler, cildin daha sağlıklı ve parlak görünmesine yardımcı olur.

Bentonit kili, sadece cilt bakımı için değil, aynı zamanda diş temizliği için de kullanılmaktadır. Diş macunu çeşitleri, ağız içini etkili bir şekilde temizlerken dişlerin beyazlamasına katkı sağlayarak bentonit kili içermektedir. Bu çeşitler, diş sağlığı için önemli bir yardımcı olarak tercih edilmektedir.

  • Bakteriyel enfeksiyonlara karşı koruma sağlar.
  • Sindirim ve solunum süreçlerini teşvik eder.
  • Cilt sağlığını destekler. 
  • Detoksifikasyon süreçlerine destek sağlar.
  • Dişlerin sağlığını korur.
  • Gıda temin eder.
  • Kilo verme sürecine katkıda bulunabilir.

Nasıl Çalışır?

  • Mikrobiyal özelliklere sahiptir ve E. coli ve staph enfeksiyonları gibi çeşitli patojenlere karşı mücadele eder.
  • Bentonit kil, boya, temizlik malzemeleri, keçeli kalemler, ev yapımı maddeler, düşük kaliteli arıtılmamış su ve hatta böcek ilaçlarından kaynaklanan olumsuz etkileri azaltmaya yardımcı olabilir.
  • Tabii koşullar altında, bentonit kilinde yer alan negatif yüklü moleküllerin varlığı gözlemlenebilir. Diğer taraftan, birçok toksin ve ağır metal pozitif yüklü moleküllere sahiptir. Bu durum, toksinlerin uzaklaştırılması sırasında, bu iki tür molekülün etkili bir şekilde bir arada kalmasını sağlamaktadır.
  • Ağır metal toksinleri cıva, kadmiyum, kurşun ve benzen gibi kimyasalları içerebilir. BC bağlanması sonucunda, etlerin, toksinlerin, kimyasalların ve kirleticilerin sindirim sistemi, deri ve ağız yoluyla uzaklaştırılmasına yardımcı olabilir. Ayrıca, gıda kaynaklarında ve hayvan yemlerinde toksin seviyelerini azaltmaya yardımcı olmak için kullanılabilir.
  • Bazı bireyler, önemli besin maddelerinin doğal bir kaynağı olan Bentonit kilini takviye olarak tercih etmektedirler. Kil, vücuda hem içme yoluyla hem de yemek yoluyla alındığında, takviyelerin emilimini destekler, bu da vitaminler ve mineraller gibi besin maddelerinin emilimini artırır.

Bentonit Kili Maskesi Nasıl Yapılır?

bentonit kil yapımı

Malzemeler olarak, 1 su bardağı bentonit kili, 1 su bardağı su ve 1/2 su bardağı elma sirkesi gereklidir. Uygulamak için, bir plastik kap içine 1 su bardağı bentonit kilini koyun, üzerine 1 su bardağı su ekleyin ve ardından yarım su bardağı elma sirkesini ekleyin. Tahta bir kaşıkla karıştırarak karışımı hazırlayın. Bu doğal maske, cildinizi temizler, yeniler, gözenekleri sıkılaştırır ve cildinizi besler. Haftada bir veya iki kez uygulandığında, cildinizde hemen farkı hissedeceksiniz. Bentonit kilinin cilt üzerinde detoks etkisi sayesinde, gözeneklerin temizlenmesine ve cildin parlamasına yardımcı olur. Elma sirkesi ise cildin pH dengesini düzenler ve akneye eğilimli ciltler için mükemmel bir doğal çözümdür. Doğal ve etkili bir cilt bakımı için bu maskeyi düzenli olarak kullanabilirsiniz.

İlginizi Çekebilir

İpek Kirpik Nedir?

İpek Kirpik Nedir?

Tarih boyunca kadınların gözlerini vurgulamaya çalışması şaşırtıcı değildir. Gözler, yüzün en önemli ve etkileyici özelliklerinden biridir ve kirpikler de bu önemli özelliği ön plana çıkararak göz...
Devamını okuyun

Laktik Asit Nedir? Cilt Bakımında Ne İşe Yarar?

Cilt bakım rutininde laktik asit içeren ürünlerin kullanılması, cildinizin daha sağlıklı görünmesine, parlamasına ve aknelerden kurtulmasına yardımcı olabilir. Laktik asit, cildi yenileyen ve hücrelerin daha hızlı...

Hızlı Saç Uzatma Teknikleri

Hızlı saç uzatma teknikleri, saçlarınızın daha hızlı uzamasını istiyorsanız sabırlı olmanız gereken bir süreçtir. Saçlarınızı düzenli ve özenli bir şekilde bakım yapmanız, doğru yöntemleri uygulamanız önemlidir....

Abone olduğunuz için teşekkür ederiz

Öne Çıkan Ürünler

Jowe Kaş Sabitleyici
Jowe Kaş Sabitleyici
12 saat sabit tutar. Besler, Lifting etkisi yaratır. Kaş Lifting’ine en iyi alternatif!  Jowe Kaş Şekillendirici, içerisinde bulunan keratin biotin ve e vitamini sayesinde kaşlarınıza şekil verirken gerekli bakımı yapar, besler, gürleştirir.Kaşlarınızda 48 saat boyunca kalıcı etkilidir.Daha kalıcı bir makyaj için vazgeçilmezdir.Ürün fırçası ile...
Normal fiyat
119.00TL
Normal fiyat
249.00TL
İndirimli fiyat
119.00TL
Jowe mayonice Saç Maskesi
Jowe Mayonice Saç Maskesi
JOWE MAYONICE SAÇ MASKESİ Saçlarınızın daha canlı ve bakımlı olup, güçlenmesine yardımcı olmak amacıyla ürettiğimiz inovatif saç mayonice maskesi içeriğindeki kolajen desteği ile yıpranmış saç tellerinin hasarının onarılmasına yardım eder. Keratin sayesinde saç uçlarındaki kırıkları tamir ederek pürüzsüz ve parlak görünmesini destekler. İÇERİKLER Kolajen, Keratin, Camellia...
Normal fiyat
115.00TL
Normal fiyat
İndirimli fiyat
115.00TL
Jowe Kaş Kirpik Serumu
Jowe Kaş ve Kirpik Serumu
Besleyici Ve Güçlendirici Formül Kaş ve Kirpiklerin beslenmesine ve güçlenmesine yardımcı olur. Gür ve dolgun görünmesini destekler. *Kullanımı: Temizlenmiş kaş ve kirpiklerine birkaç damla uygulayınız.Hedeflenen bölgeye günde iki kez uygulayın. *Uyarılar: Haricen kullanılır.Göze temas ettirmeyiniz, temas halinde bol su ile yıkayınız. Çocuklardan uzak tutunuz.Kuru...
Normal fiyat
249.00TL
Normal fiyat
299.00TL
İndirimli fiyat
249.00TL
Beyazlık Bırakmayan Kaş Şekillendirici Jel
Beyazlık Bırakmayan Kaş Şekillendirici Jel
Eyebrow Shaper Gel, Özel formuyla kaşlarınızın görünümünü sabitlemeye, daha belirgin ve doğal şekle sahip olmasına yardımcı olur. Kaşlarınızı, içeriğindeki aloe vera sayesinde nemlendirir ve E vitamini ile besler. Suya dayanıklı formülü ile uzun süre kalıcı etki verir. Kullanım, Kaş sabitleyiciyi az miktarda fırça yardımı...
Normal fiyat
229.00TL
Normal fiyat
349.00TL
İndirimli fiyat
229.00TL

Stoğa Gelince Haber Ver
Sınırsız fırsatlardan yararlanmak için
Sınırsız fırsatlardan yararlanmak için
Hemen alışverişe başla! Hemen alışverişe başla!
this is just a warning
0